Pred kraj trećeg mjeseca djetetov vid se dodatno razvio i sada ima percepciju dubine. Do sada je bilo vrlo teško odrediti oblik i udaljenost objekta te pružiti rukice prema njemu. Sada mozak omogućava da beba koordinira sve pokrete te u ovom periodu hvata sve što joj se nađe na putu. Stavite joj na dohvat igračke ili na takozvani baby gym, u protivnom će se i sama snaći, pa bi vaš lančić, naušnice i naočale mogle poslužiti svrsi.

Između trećeg i četvrtog mjeseca primjetiti ćete potpunu kontrolu glave svog djeteta. Može podići glavu u položaj od 45 stupnjeva, dok leži na trbuhu, te ostati u tom položaju. Sada možete raditi s bebom malu vježbu koja će joj se jako sviđati. Dok leži na leđima lagano ju uhvatite za ruke i vucite u sjedeći položaj i zatim ju polako vraćajte nazad. Sada je već u stanju zadržati glavu u ravnini sa ostatkom tijela.Kada jednom savlada držanje glave, na dobrom je putu da samostalno sjedi, a sljedeća faza joj je savladavanje okretanja sa trbuha na leđa. Ako bebu ostavljate na krevetu obavezno ju zagradite s jastucima, jer u se sekundi otkotrljaju na pod.

Što se zvukova tiče, više od polovice bebi u ovom periodu ispušta razne zvukove te radi mjehuriće od sline, što je također vježba za budućeg govornika ili govornicu.

Kad je beba budna možete napraviti nekoliko testova kako bi bili sigurno da je sa sluhom sve u redu. U dobi od tri mjeseca kada zaplješće rukama pored bebine glave trebala bi reagirati i okrenuti glavu u smjeru odakle dolazi zvuk.