ecolino
Ecolino je pokrenut u želji da roditeljima i djeci pruži alternativu u izboru sigurnih, ekološki prihvatljivih i didaktičkih igračaka s naglaskom na brigu o zdravlju djece.

 

 
Intenzivnim istraživanjima zadnjih godina dobiva se sve više konkretnih podataka o štetnosti određenih kemijskih supstanci koje se koriste u proizvodnji igračaka za djecu. Da spomenemo samo neke kao što su nikal, kadmij, olovo te razne druge karcinogene i mutagene supstance koje nepovratno utječu na zdravlje naše djece.

EU je 2009. godine donijela Direktivu 2009/48/EC koja će se u potpunosti morati primjenivati od 20.07.2013. godine, a kojom su se postavili najviši sigurnosni standardi u proizvodnji i distribuciji igračaka za djecu.

Ecolino web shop zato surađuje samo s proizvođačima koji zadovoljavaju visoke sigurnosne standarde, a istovremeno djeci pružaju igračku koja se ne zaboravlja.

Svi ecolino partneri odlučni su u poštivanju standarda tako da je svaki njihov proizvod usklađen sa europskim standardima EN 71, EN 62115, te američkim CPSC, ASTM F963. Svi proizvodi su proizvedeni bez teških metala, ftalata, bisfenola (BPA), nikla i ostalih kemikalija potencijalno opasnih po zdravlje.

Ecolino proizvodi pokazuju da je moguće spojiti sigurnost i kvalitetu igračaka te odgovorno ponašanje prema društvu i okolišu.

Nadamo se da ćete se uključiti u proces odabira igračaka koje daju djetetu sve što od igračke treba i zaslužuje, a istovremeno svojim izborom utjecati na budućnost okoliša koji im ostavljamo.

Posjetite Ecolino web shop.