Prvi Varaždinski sajam za djecu i obitelj održao se 8 i 9. svibnja 2010.g u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin – Arena. Sajam je otvoren u subotu 8. svibnja, a otvorenju su uz brojene posjetitelje, izlagače i izvođače prisustvovali i brojni sponzori, gradonačelnik Varaždina dr. sc. Ivan Čehok, župan Varaždinske županije Predrag Štromar i Tihomir Bendelja - zaštitno lice sajma koji su zajedno sa varaždinskim Štiglecima puštanjem balona otvorili sajam.

U sklopu programa kroz nastupe, ali i igru i zabavu, te kroz radionicu, savjetodavni kutak i igraonicu te popularnu Kutionicu VTV-a nastupilo je preko 400 izvođača svih uzrasta. Posebno je zanimljiva bila modna revija FRODDO-a (službene cipelice sajam) i KTC-a koju su nosili mali manekeni modne udruge Evolution kojima je to bila ujedno i prva revija. 

U nedjelju popodne mališane je posebno obradovalo gostovanje Antonije Blaće – ambasadorice Udruge "RTL pomaže djeci“ koja je s njima provela dva sata u igri i druženju. U showu "Pokaži što znaš“ djeca svih uzrasta pokazala su svoj pjevački talent. 

U nedjelju navečer sajam je završen podjelom poklon paketa posjetiteljima i ujedno je i završena akcija "Srce dobrote“ za Zakladu solidarnosti grada Varaždina kroz koju je, prodajom balona prikupljeno 15.081,00 kuna. Prikupljena sredstva namijenjena su projektu "U rukama anđela - za asistenta u nastavi“. Na sajmu se je ove godine predstavilo 45 izlagača i kroz ova dva dana sajam je posjetilo preko 8.000 osoba. 

Ovaj izuzetan rezultat 1. Varaždinskog sajma za djecu i obitelj rezultat je rada organizatora (Max Bogl-Tehnobeton; Promo-media i Creata) ali i brojnih udruga, vrtića, škola, KUD-ova i organizacija te Obiteljskog centra Varaždinske županije koji su svi pripremili sjajan program.Svakako vam preporučamo odlazak na 2. Varaždinski sajam za djecu i obitelj koji će se održati iduće godine krajem ožujka.
 
Vaš e-beba portal